•  Minerale scrub en fysische exfoliant voor het gezicht

 61,30

Een diep exfoliërende gezichtsscrub met aluminiumoxide kristallen (korund), dat scheikundig bijna identiek is aan saffier. Deze kristallen worden in klinische microdermabrasie machines gebruikt en verwijderen effectief dode huidcellen en verminderen mee-eters en een doffe huid.

  • Verwijdert effectief opgehoopt vuil en gaat comedonen (mee-eters en puistjes) te lijf
  • Subtiele geur van etherische roosgeraniumolie
  • Milieuvriendelijk: vrij van microplastics

Extra informatie

100

ml

Voordelen

Korund kristallen zijn zeer veilig, omdat ze milieuvriendelijk zijn en niet schadelijk voor de huid. Korund is bijna identiek aan saffier, dat eén van de hardste mineralen is (alleen diamant is harder). Saffier is een vorm van aluminiumoxide. Deze hardheid maakt het uitermate geschikt om de bovenste huidlaag te exfoliëren en zo dode huidcellen te verwijderen en de poriën vrij te maken.

Shea boter
Deze natuurlijke genezende substantie wordt al eeuwen gebruikt als behandeling voor brandwonden, schaafwonden, littekens, ontstekingen en roodheid.

Niacinamide
Niacinamide versterkt de afweer van de huid en stimuleert de aanmaak van de huideigen ceramides in de opperhuid (stratum corneum). Hierdoor ontstaat een beter gehydrateerde en stralende huid en een vermindering in de zichtbaarheid van fijne lijntjes. Niacinamide helpt in het reguleren van de talgklieren en minimaliseert ontstekingen. Topische vitamine B3 vermindert ook hyperpigmentatie door de transfer van melanine van de melanocieten naar de keratinocieten te remmen.

Gebruiksadvies

Gebruik 1 tot 3 keer per week op de T-zone en verstopte gebieden. Breng het aan op een vochtige huid en masseer het ongeveer een minuut zachtjes met ronddraaiende bewegingen in. Reinig goed met lauw water.

Huidcategorieën

Acne / Vette huid, Anti aging