Wat is acne?

Acne is vaak gerelateerd aan schommelingen in de hormonen en ontstaat meestal in de puberteit, maar kan ook op volwassen leeftijd voorkomen. Als de talgklieren veel talg produceren en verstopt raken met dode huidcellen, dan kunnen er bacteriën in komen. Als de talgklier openscheurt komen de talg en de bacteriën in de omringende huid terecht en ontstaat er een puistje.

Acne kan voorkomen op verschillende plekken in het gezicht, op de benen, de billen en de rug. Het is niet verstandig om puistjes zelf te verwijderen, hierdoor kunnen er littekens ontstaan. Acne is herkenbaar aan een vette, glimmende huid, kleine witte bultjes, zwarte puntjes (mee-eters), rode (onderhuidse) pukkels en puistjes met een geel puskopje. Wij beschikken over een acnespecialisatie; in veel gevallen worden acnebehandelingen door de verzekeraar vergoed.

Mogelijke behandelingen

We proberen de oorzaak van jouw acne te achterhalen en spelen daar met onze behandelingen op in. Wij bieden diverse peels van lactaat- en salicylzuur in verschillende levels tot blauwlichttherapie en ontstekingsremmende of hydraterende behandelingen. Soms wordt acne namelijk veroorzaakt door een te droge huid. Behandelingen worden altijd afgestemd op de oorzaken van jouw specifieke acne. Indien jouw verzekering acnebehandelingen vergoedt (check dit vooraf even), zijn wij bevoegd om een factuur op basis van acne uit te schrijven. Op deze manier worden de acnebehandelingen vergoed zonder eigen risico te hoeven betalen. Heb je geen idee welk type acne jij hebt en welke behandeling bij jou past, kijk dan in ons boekingssysteem onder acne waar twee behandelingen en de bijbehorende acnetypes vermeld staan.

Ga naar ‘Want to meet?’ om jouw favoriete behandeling te boeken. Weet je het nog niet of kun je geen keuze maken, boek dan ‘behandeling nader te bepalen’ in het menu en wij nemen persoonlijk met jou door wat het beste werkt voor jouw huid.

Gratis intake

Voor een optimaal resultaat moeten we jouw huid zien en voelen. Benieuwd welke behandeling bij jou past? Plan een gratis intakegesprek. Ben je al bekend bij ons, kies dan de behandeling die je wenst.

Gratis intake Afspraak maken