Wat zijn acne littekens?

Littekens zijn het gevolg van een beschadiging van de huid, vaak veroorzaakt door acne. Hoe groter de wond, hoe groter het litteken. Vooral op goed zichtbare plekken is het onaangenaam om een litteken te hebben. Naast het feit dat ze niet mooi zijn, kunnen littekens ook nog andere klachten met zich meebrengen. Jeuk en pijn bijvoorbeeld. Bij acne ontstaan soms onderliggende ontstekingen. Hierdoor kan het genezingsproces niet goed verlopen, waardoor littekens kunnen ontstaan.

Ook een matige vorm van acne kan voor grote littekens zorgen. Dit heeft niets te maken met de mate van acne, maar meer met de manier waarop de huid zichzelf geneest. Sommige mensen hebben daardoor meer kans op littekenvorming dan anderen.

Mogelijke behandelingen

Hierna volgen suggesties voor mogelijke behandelingen. Tijdens een intakegesprek kunnen we nauwkeurig bepalen wat bij jouw huidprobleem kan werken.

Littekens zijn goed te behandelen of op zijn minst flink te verminderen. Van tevoren kunnen we je informeren over de resultaten die je van de behandeling kunt verwachten. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het belangrijk zo snel mogelijk na het ontstaan van het litteken te beginnen met de behandeling.

Ga naar ‘Want to meet?’ om jouw favoriete behandeling te boeken. Weet je het nog niet of kun je geen keuze maken, boek dan ‘behandeling nader te bepalen’ in het menu en wij nemen persoonlijk met jou door wat het beste werkt voor jouw huid.

Gratis intake

Benieuwd welke behandeling wat voor jou is? Plan een gratis intakegesprek in.

Gratis intake Afspraak maken