Wat is couperose?

Couperose is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. De zichtbare rode en soms blauwe bloedvaatjes op wangen, kin, neus en voorhoofd kunnen er bij grote temperatuurverschillen voor zorgen dat het gezicht rood aanloopt en heel warm wordt. Het kan ook zijn dat je couperose hebt en hier in cosmetische zin last van hebt. Om je huid weer een frissere en egalere uitstraling te geven kunnen wij je verschillende behandelingen aanbieden. Er zijn verschillende fasen van couperose.

Vaak ontwikkelt couperose zich pas na het 30e levensjaar. Als couperose zich net openbaart zijn de symptomen nog niet heel duidelijk. Na het blozen blijft het gezicht nog lang rood en op de wangen zijn de rode bloedvaatjes wat duidelijker te zien. Ook is het gezicht gevoeliger voor kou en warmte. Na een tijdje komen er ook rode bultjes en kleine puistjes bij. In een ver stadium worden deze symptomen steeds duidelijker. Bij couperose wordt de huid vaak wat ruwer en dikker, waardoor make-up minder goed blijft zitten.

Mogelijke behandelingen

Hierna volgen suggesties voor mogelijke behandelingen. Tijdens een intakegesprek kunnen we nauwkeurig bepalen wat bij jouw huidprobleem kan werken.

  • Synergie Barrier repair, manuele behandeling met kalmerende ingrediënten
  • Nora Bode Sensitive balance
  • ThermaVein

Ga naar ‘Want to meet?’ om jouw favoriete behandeling te boeken. Weet je het nog niet of kun je geen keuze maken, boek dan ‘behandeling nader te bepalen’ in het menu en wij nemen persoonlijk met jou door wat het beste werkt voor jouw huid.

Maak een afspraak

Zoek hier jouw behandeling uit en plan direct jouw afspraak in!

Afspraak maken