Wat is Micro Needling Therapie?

Microneedlingtherapie is een mooie techniek om de huid te vernieuwen. Er worden fijne naaldjes gebruikt, waarmee nauwkeurig gewerkt kan worden. Doordat de huid in de diepte wordt vernieuwd herstelt deze van binnenuit, met een frissere en egalere huid als resultaat. Met deze techniek is de hersteltijd stukken korter en de behandeling comfortabeler ten opzichte van oudere technieken.

Hoe werkt het?

Met fijne vibrerende naaldjes van 0,25 mm tot 2,5 mm worden er kleine kanaaltjes in het bindweefsel gemaakt. Door de prikkeling komen er groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen en elastine op gang brengen. Hierdoor herstelt de huid zich van binnenuit voor een sterkere, weerbaardere en egalere huid. Het vernieuwen van de huid duurt ongeveer twee tot vier weken. Een optimaal resultaat wordt na een aantal behandelingen bereikt. Deze behandelingen vinden om de twee weken plaats, in de tussentijd krijgt je huid de kans te herstellen en zijn de resultaten van de voorgaande behandeling zichtbaar.

Na de behandeling is het zo dat iedere huid anders is en daardoor verschillend reageert op de behandeling. In de meeste gevallen ziet de huid wat rood. Ook kun je een licht prikkelend gevoel ervaren en kan je huid wat gaan schilferen. Meestal is dit na een paar uur hersteld en kun je weer make-up gebruiken. Met Micro Needling Therapie wordt de beschermende functie van de huid niet aangetast en daarom is een specifieke nazorg niet noodzakelijk.
Voor wie?

Micro-needling is zeer geschikt voor mensen met:
  • Littekens door bijvoorbeeld acne of brandwonden
  • Een door zon beschadigde huid
  • Grove poriën en/of een grove huidstructuur
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Cellulitis
  • Striae (striemen)
  • Pigmentvlekjes

Resultaat

Micro Needling Therapie bestaat uit een kuur van meerdere behandelingen. Ieder huidtype heeft een andere behandeling nodig. Om te bepalen welke behandeling geschikt is voor jouw huidtype en hoeveel behandelingen er nodig zijn wordt er voorafgaand aan de kuur een huidanalyse gemaakt om inzicht te krijgen in jouw specifieke huidtype. Doordat de huid in de diepte wordt vernieuwd herstelt deze van binnenuit, met een frissere en egalere huid als resultaat. Met deze techniek is de hersteltijd stukken korter en de behandeling comfortabeler ten opzichte van oudere technieken.

Prijzen

Voor prijzen verwijzen wij je graag naar ‘Want to Meet?’ waar je in ons boekingssysteem bij de verschillende afspraakmogelijkheden de bijbehorende prijzen vindt.

Gratis intake

Benieuwd welke behandeling wat voor jou is? Plan een gratis intakegesprek in.

Gratis intake Afspraak maken